سعاد29 عضو اساسي
عدد الرسائل : 1347 العمر : 34 تاريخ التسجيل : 17/08/2009
| موضوع: صينيه السردين فى الفرن الإثنين يونيو 21, 2010 10:32 am | |
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاته [size=21]صينيه السردين فى الفرن
المقادير:
- كمية سمك سردين حجم وسط تكفي لصينية حجم وسط ( العادي ) .. منظف من البطن ونفصل الرأس بس مش زيادة .. - 1 راس ثوم كامل مقطع شرايح - 2 ملعقة صغيرة خل ابيض عادي - ملح + 1 ملعقة فلفل اسود صغيرة - 1 ملعقة صغيرة شطة للي يحبها مشطشطة ... - 2 ملعقة كمون صغيرة - عصير 2 ليمونات كبار ( اللومي) - 3 ليمون صغير مقطع شرائح رفيعة - 1 حبة فلفل رومي مقطع صغيير .. - 1 حبة طماطم متوسطة مقطعة صغيير - 1/2 حزمة بقدونس مقطعة ناعم + 1/2 حزمة كزبرة خضرا كمان مقطعة ناعم . - 1 بصلة صغيرة مبشورة .. - 3 ملاعق كبيرة زيت زيتون او عادي حسب الذوق . - 1 بطاطس كبيرة ( نعمل منها طبقة تحت السردين للي يحب ... بس انا ما بحبش احط مع السمك حاجة )
الطريقـــة :
- اولا : نغسل السمك من الداخل والخارج جيدا بالماء الفاتر والخل والملح .. - ثانيا نعمل من كل المكونات التانية ماعدى الزيت والليمون المقطع خلطة كله على بعض .. - ابدأ احشي كل سمكة بكمية من الخلطة وارصها في الصينية جنب بعضها .. - لما كمية السمك تنتهي ارش الزيت على وجهها كاملة ... واضيف شرايح الليمون تحت السمك و1/2 كوب ماء علشان السمك يستوي .. - اغطي الصينية بالفويل ( القصدير ) واحطها في الفرن لحد ما تتم سواها (تنضج) .. - بس تاخدو بالكم من انه ما تتهريش .. ولما تخلص خالص افتح النار من فوق واحمر الوجه شوية علشان تتدي اللون المشوي الجميل ... - انا باحب احط فيها فحمة علشان تدي ريحة المدخن الخطييييرة ( تجيبي ملعقة سمن صغيرة وتطفي فيها فحمة مولعة وتغطي الصينية بالورق زي ما كانت وتتركيها في الفرن لحين التقديم )
~ وصحه وعافيه منقول [/size] | |
|
Admin Admin
عدد الرسائل : 12420 تاريخ التسجيل : 30/09/2008
| موضوع: رد: صينيه السردين فى الفرن الإثنين يونيو 21, 2010 3:23 pm | |
| مواضيع اسرية هامة ومتنوعة كل الاستفاد نتمناه للجميع وجزاك الله كل خير | |
|
جوته عضو نشيط
عدد الرسائل : 440 العمر : 39 تاريخ التسجيل : 25/04/2010
| موضوع: رد: صينيه السردين فى الفرن الخميس يوليو 01, 2010 11:10 am | |
| | |
|
Admin Admin
عدد الرسائل : 12420 تاريخ التسجيل : 30/09/2008
| |