عدد الرسائل : 1347العمر : 34تاريخ التسجيل : 17/08/2009
موضوع: لممبار المصري او المسران الجزائري الخميس أغسطس 20, 2009 11:28 am
الممبار بعد الغسيل والنقع فى الملح والخل
الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات انما فى الممبار البقرى خليط من الطماطم المسبكه او صلصه بصل مقطع شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر ارزغير منقوع طماطم مقطعه مكعبات صغيره زيت شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى
(((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))
نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف
طبعا ده جزء من الممبار
نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء مهمه الخطوه دى علشان التحمير
نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد وده شكله النهائى
وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل
Admin Admin
عدد الرسائل : 12420تاريخ التسجيل : 30/09/2008
موضوع: رد: لممبار المصري او المسران الجزائري الأربعاء أغسطس 26, 2009 7:34 am
شكرا جزاك الله خيرا
يوسف يوسف عضو اساسي
عدد الرسائل : 1443العمر : 32تاريخ التسجيل : 17/08/2009
موضوع: رد: لممبار المصري او المسران الجزائري الخميس أغسطس 27, 2009 6:17 pm
Admin Admin
عدد الرسائل : 12420تاريخ التسجيل : 30/09/2008
موضوع: رد: لممبار المصري او المسران الجزائري الأربعاء فبراير 24, 2010 4:42 pm
السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته يا {زائر} نحن نشكر تواجدك معنا في المنتدى نتمنى ان تستفيد لكن نطلب منك يا
{زائر} المشاركة معنا في المنتدى هناك اعضاء يستحقون منك الشكر يا {زائر} فلا تبخل به عليهم ننتظر منك المساهمة والمشاركة معنا شكرا {زائر}
Admin Admin
عدد الرسائل : 12420تاريخ التسجيل : 30/09/2008
موضوع: رد: لممبار المصري او المسران الجزائري الإثنين أغسطس 29, 2011 9:13 pm
السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته
نحن نشكر تواجدك معنا في المنتدى نتمنى ان تستفيد لكن نطلب منك