منتديات القلم التعليمية
صينيه السردين فى الفرن 13401711
منتديات القلم التعليمية
صينيه السردين فى الفرن 13401711
منتديات القلم التعليمية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
اللَّهُمَّ إنا نسألك موجبات رحمتك وعزائم مغفرتك والسلامة من كل إثم والغنيمة من كل بر والفوز بالجنة والنجاة بعونك من النار


 

 صينيه السردين فى الفرن

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
سعاد29
عضو اساسي



انثى
عدد الرسائل : 1347
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 17/08/2009

صينيه السردين فى الفرن Empty
مُساهمةموضوع: صينيه السردين فى الفرن   صينيه السردين فى الفرن Icon_minitime1الثلاثاء فبراير 16, 2010 1:03 pm





السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

[size=21]صينيه السردين فى الفرن

المقادير:

- كمية سمك سردين حجم وسط تكفي لصينية حجم وسط ( العادي ) .. منظف من البطن ونفصل الرأس بس مش زيادة ..
- 1 راس ثوم كامل مقطع شرايح
- 2 ملعقة صغيرة خل ابيض عادي
- ملح + 1 ملعقة فلفل اسود صغيرة
- 1 ملعقة صغيرة شطة للي يحبها مشطشطة ...
- 2 ملعقة كمون صغيرة
- عصير 2 ليمونات كبار ( اللومي)
- 3 ليمون صغير مقطع شرائح رفيعة
- 1 حبة فلفل رومي مقطع صغيير ..
- 1 حبة طماطم متوسطة مقطعة صغيير
- 1/2 حزمة بقدونس مقطعة ناعم + 1/2 حزمة كزبرة خضرا كمان مقطعة ناعم .
- 1 بصلة صغيرة مبشورة ..
- 3 ملاعق كبيرة زيت زيتون او عادي حسب الذوق .
- 1 بطاطس كبيرة ( نعمل منها طبقة تحت السردين للي يحب ... بس انا ما بحبش احط مع السمك حاجة )

الطريقـــة :

- اولا : نغسل السمك من الداخل والخارج جيدا بالماء الفاتر والخل والملح ..
- ثانيا نعمل من كل المكونات التانية ماعدى الزيت والليمون المقطع خلطة كله
على بعض ..
- ابدأ احشي كل سمكة بكمية من الخلطة وارصها في الصينية جنب بعضها ..
- لما كمية السمك تنتهي ارش الزيت على وجهها كاملة ... واضيف شرايح الليمون تحت السمك و1/2 كوب ماء علشان السمك يستوي ..
- اغطي الصينية بالفويل ( القصدير ) واحطها في الفرن لحد ما تتم سواها (تنضج) ..
- بس تاخدو بالكم من انه ما تتهريش .. ولما تخلص خالص افتح النار من فوق واحمر الوجه شوية علشان تتدي اللون المشوي الجميل ...
- انا باحب احط فيها فحمة علشان تدي ريحة المدخن الخطييييرة ( تجيبي ملعقة
سمن صغيرة وتطفي فيها فحمة مولعة وتغطي الصينية بالورق زي ما كانت
وتتركيها في الفرن لحين التقديم )

~ وصحه وعافيه منقول
[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
Admin
Admin
Admin


ذكر
عدد الرسائل : 12420
تاريخ التسجيل : 30/09/2008

صينيه السردين فى الفرن Empty
مُساهمةموضوع: رد: صينيه السردين فى الفرن   صينيه السردين فى الفرن Icon_minitime1الخميس فبراير 18, 2010 10:06 am

نحن نعتز بهذه المشاركات الطيبة
ونعتز اكثر بتواجدك معنا
لك منا جزيل الشكر
جزاك الله كل خير

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://math32.ahlamontada.net
Admin
Admin
Admin
Admin


ذكر
عدد الرسائل : 12420
تاريخ التسجيل : 30/09/2008

صينيه السردين فى الفرن Empty
مُساهمةموضوع: رد: صينيه السردين فى الفرن   صينيه السردين فى الفرن Icon_minitime1الأربعاء فبراير 24, 2010 3:58 pm

السلام عليكم ورحمة الله تعالى
وبركاته
يا
{زائر}
نحن نشكر
تواجدك معنا في المنتدى
نتمنى ان تستفيد لكن نطلب منك
يا


{زائر}
المشاركة معنا في المنتدى
هناك
اعضاء يستحقون منك الشكر
يا

{زائر}
فلا تبخل به
عليهم
ننتظر منك المساهمة والمشاركة
معنا
شكرا

{زائر}
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://math32.ahlamontada.net
Admin
Admin
Admin
Admin


ذكر
عدد الرسائل : 12420
تاريخ التسجيل : 30/09/2008

صينيه السردين فى الفرن Empty
مُساهمةموضوع: رد: صينيه السردين فى الفرن   صينيه السردين فى الفرن Icon_minitime1السبت أغسطس 27, 2011 11:46 am

السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته

شكرا لتواجدكم بالصفحة
نتمنى منك المشاركة معنا
صينيه السردين فى الفرن 103159

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://math32.ahlamontada.net
 
صينيه السردين فى الفرن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» صينيه السردين فى الفرن
» طرق لعمل سمك السردين
» بيض في الفرن بطعم البيتزا
»  صينية البطاطس فى الفرن
» سمك الهامور بالجمبري في الفرن

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات القلم التعليمية :: منتدى الأسرة والعلاقات العامة-
انتقل الى: